X
تبلیغات
فروشگاه اینترنتی "دختر ایرونی" - خورد و خوراک

فروشگاه اینترنتی "دختر ایرونی"

فروش محصولات آرایشی بهداشتی و زناشویی و سایر ملزومات زندگی، مقاله، مطالب آموزشی، دانلود MP3 و ...

مواد لازم براي 3 نفر:

  • قارچ 4 تا 5 عدد
  • سيب زميني 1 عدد به صورت نگيني خرد شده
  • بال و گردن مرغ 1عدد
  • هويج 1 عدد پياز خرد شده به صورت نگيني
  • جعفري و نعناع خشك به ميزان دلخواه
  • رب گوجه فرنگي 1 قاشق
  • نمك، ادويه و فلفل به ميزان لازم

طرز تهيه:

ابتدا پياز را نگيني كرده و در روغن تفت مي دهيم تا سبك شود دقت كنيد كه براي سوپ ها پياز نبايستي طلايي شده و خيلي تفت بخورد بلكه فقط كمي سبك شود. سپس قارچ ها را كه عمودي برش داده ايم به پياز اضافه كرده و تفت كمي مي دهيم. سپس ديگر مواد، هويج، سيب زميني، مرغ، جعفري، نعناع خشك، رب، نمك، ادويه و فلفل را اضافه مي كنيم. بايستي كاملاً به روغن بيفتد. 2 الي 3 ليوان آب اضافه كرده و بعد از بجوش آمدن زير شعله را كم مي كنيم. سوپ قارچ بايستي كمي غليظ باشد و مي توان با آب ليمو يا آب نارنج ميل كرد.





+ نوشته شده در  شنبه یکم آبان 1389ساعت 22:27  توسط آیدا مهرپرور  | 

ايرانيان فرني را بيشتر بر سر سفره هاي افطار ماه مبارك رمضان جاي مي دهند. اما پيش غذايي مفيد و موافق ذائقه بيشتر افراد مي باشد. حتي مي توانيدبه كودكان و ميانسالاني كه تمايلي به خوردن شير نشان نمي دهند به جاي شير در سر سفره صبحانه بياوريد مطمئن باشيد كه قبل از اينكه كسي در صبحانه دست به سوي پنير، كره، خامه، عسل و ... دراز كند فرني داغ را انتخاب خواهد كرد. خصوصاً اگر به اين روش تهيه شود! اگر قبول نداريد حتماً امتحان كنيد.

مواد لازم:

  • شير 2 ليوان
  • آرد برنج 2 قاشق غذاخوري سرپر
  • شكر 4 قاشق غذاخوري
  • آب 0.5 استكان
  • گلاب 1 قاشق غذاخوري
  • كاكائو 1 قاشق مرباخوري براي تزيين

طرز تهيه:

ابتدا شير سرد را با ليوان هاي دسته دار كه در تمامي خانه ها يافت مي شود در قابلمه مورد نظر بريزيد. سپس آرد برنج و آب را اضافه كنيد و كاملاً هم زنيد تا آرد در شير سرد حل شود روي حرارت گذاشته و مرتباً هم زنيد اگر لحظاتي هم زدن را متوقف كنيد، باعث مي شود آرد برنج در شير گلوله گلوله شود. پس مرتباً به هم زنيد تا كمي غليظ شود بعد از روي حرارت كنار گذاشته و شكر و گلاب را اضافه كنيد. دوباره روي حرارت گذاريد و هم زنيد تا قوام لازم براي فرني بدست آيد فرني را بايستي سريعاً در كاسه هاي كوچكي كه از قبل آماده چيده ايد، بريزيد دقت داشته باشيد كه در هنگام سرد شدن كمي سفت تر مي شود پس وقتي از روي حرارت برمي داريد نه سفت و نه شل باشد.

در انتها مي توانيد كاكائو را در چند قطره آب حل كنيد تا عصاره غليظي بدست آيد و با نوك قاشق يا قطره چكان روي فرني هايي كه در كاسه ها كمي سرد شده و خود را گرفته، تزئين كنيد.


فرنی بعد از سرد شدن



www.google.com

+ نوشته شده در  شنبه یکم آبان 1389ساعت 22:25  توسط آیدا مهرپرور  | 

مواد لازم براي 3 الي 4 نفر:

  • سيب زميني 3 عدد بزرگ
  • پياز متوسط 2 عدد
  • تخم مرغ 4 عدد
  • گردو 4 عدد
  • زرشك 1 قاشق غذاخوري
  • نمك، زردچوبه و فلفل به ميزان لازم
  • روغن به ميزان لازم

طرز تهيه:

سيب زميني ها را پوست كنده و با رنده درشت رنده كنيد. پياز را هم مي توانيد رنده كنيد و هم بصورت نگيني ريز درآوريد. گردوها را شكسته و با دست خرد كنيد. نمك، زردچوبه و فلفل را اضافه كرده و تمام اين مواد را خوب با يكديگر مخلوط كنيد.

در كاسه اي ديگر تخم مرغها را با چنگال آنقدر بهم زنيد تا پف كرده و هواي بين آن خالي شود سپس به مواد بالا اضافه كنيد.

روغن در ماهي تابه بايستي داغ شود. كمي از مواد را داخل ماهي تابه ريخته، زرشك را روي سطح آن پاشيده و سپس بقيه مواد را روي اين لايه بريزيد چون زرشك در معرض حرارت مستقيم در روغن به سرعت مي سوزد و سياه مي شود بنابراين زرشك را در لايه مياني كوكو بپاشيد. شعله را ملايم كرده و درب ظرف را نگذاريد چون عرق مي كند. در ماهي تابه تفلون كوكو به راحتي برمي گردد كوكو را در سيني يا ظرف استيل يا فلزي كه هم شكل تابه، دايره يا مستطيل است برگردانيد و دوباره به تابه منتقل كنيد تا طرف ديگر غذا هم پخته شود. براي راحتي كار مي توانيد از تابه هايي استفاده كنيد كه دو طرفه هستند و دو بخش تابه مثل دو در به هم چسبيده و تفلون آن هم از جنس محكمي است كه در برابر حرارت مقاوم است. وقتي يك طرف كوكو پخت درب تابه را رويش گذاشته و با يك چرخش محتويات كوكو را به سمت ديگر تابه منتقل كرده تا هر دو طرف كوكو بپزد.

براي تزئين اين غذا مي توانيد از چند برگ كاهو، چند قاچ نازك گوجه فرنگي يا چند عدد زيتون همراه خيار شور استفاده كنيد. برخي كوكو را با ترشي يا شوري يا ماست مصرف مي كنند ولي خوردن آن با ترشي و سبزي تازه بسيار لذيذتر است.

اين غذا هم حاوي مواد مغذي بالايي است و هم زود و سريع آماده مي شود و مي توانيد براي وعده شام يا بصورت ساندويچ در ميان وعده بچه ها در مدرسه استفاده كنيد.




www.google.com

+ نوشته شده در  شنبه یکم آبان 1389ساعت 22:24  توسط آیدا مهرپرور  | 

با اين روش مي توانيد نخود فرنگي را با حفظ خواص اصلي آن، ماهها در يخچال نگهداري كنيد و در هنگام مصرف فقط كافي است درب شيشه را باز كنيد بنابراين نيازي به نگهداري نخود فرنگي در فريزر و جوشانيدن هنگام مصرف نيست. در ضمن مزه بسيار دلپذيري دارد.

پوسته نخود فرنگي را شكافته و نخود فرنگي ها را دان كنيد. سپس آن را بشوييد. در شيشه هاي دهان گشاد مثل شيشه كشك يا سس، تا گردن شيشه نخود فرنگي بريزيد.

مقداري آب را جوشانيده و بگذاريد سرد شود. به ميزاني نمك به آب اضافه كنيد كه لب شور شود. شيشه حاوي نخود فرنگي را با اين آب پر كنيد.

در قابلمه اي شيشه ها را چيده و مقداري آب سرد در قابلمه بريزيد. شيشه ها به صورت درباز باشد. روي حرارت بگذاريد و از زماني كه آب داخل قابلمه شروع به قل قل زدن كرد، نيم ساعت بگذاريد بجوشد. در اين حين آب داخل شيشه ها هم قل قل مي زند. وقتي نخود فرنگي نرم شد اگر آب داخل شيشه ها كم شده بود از آب جوشيده سردشده لب شور، براي پر كردن شيشه استفاده كنيد.

اكنون درب شيشه ها را ببنديد و بگذاريد 15 دقيقه ديگر نيز بجوشد. كنسرو نخود فرنگي آماده است. مي توانيد بعد از سرد شدن در يخچال نگهداري كنيد.

نكته:

بعد از مرحله پاياني پخت، شيشه ها را از قابلمه خارج نكنيد بگذاريد آب كاملاً سرد شود بعد شيشه ها را خارج كنيد در غير اينصورت شيشه ها بر اثر سرد و گرم شدن محيط ترك مي خورد.



www.google.com

+ نوشته شده در  شنبه یکم آبان 1389ساعت 22:23  توسط آیدا مهرپرور  | 

مواد لازم:

  • آرد 2 ليوان

  • روغن 1 ليوان

  • شكر 1 ليوان

  • آب 1 ليوان

  • گلاب 1 استكان

  • زعفران كمي

طرز تهيه:

شربت حلوا شامل آب، شكر، گلاب و زعفران را بگذاريد تا بجوشد. روغن و آرد را همزمان در قابلمه ريخته و هم بزنيد. روغن نبايد داغ شود. روي حرارت آنقدر هم بزنيد تا آرد قهوه اي رنگ شود. سپس شربت را به حلوا اضافه كنيد هم بزنيد تا روغن پس دهد در اين مرحله حلوا آماده است در ظرف مورد نظر بريزيد و آنرا با خلال پسته و پودر نارگيل تزيين كنيد. كمي كه سرد شد ميل كنيد حتماً لذت خواهيد برد.

حلوا

نويسنده: سميه مظفري



www.google.com

+ نوشته شده در  شنبه یکم آبان 1389ساعت 22:22  توسط آیدا مهرپرور  | 

مواد لازم:

  • مرغ 1 عدد
  • مغز گردو 150 گرم
  • پياز 1 عدد بزرگ
  • رب انار 2 قاشق غذاخوري
  • شكر 1 قاشق غذاخوري
  • نمك به اندازه كافي
  • روغن 3 تا 4 قاشق

طرز تهيه:

پياز را رنده ريز كنيد روي حرارت بگذاريد تا آب پياز تبخير شود سپس با روغن تفت دهيد. گردو را در آسياب بريزيد تا پودري شود. از تمام قسمتهاي مرغ غير از بال و گردن مي توانيد استفاده كنيد.

بعد از تفت خوردن پياز، گردو را ريخته با حرارت كم مرتب هم بزنيد تا رنگ گردو تيره شود. رب انار را هم اضافه كنيد و بعد كمي تفت دادن، 4 پيمانه آب بريزيد بعد از جوش آمدن آب با حرارت ملايم 2 تا 3 ساعت نياز به پخت دارد تا به روغن بيفتد.

در قابلمه ديگري مرغ را با مقدار خيلي كم روغن تفت دهيد و با يك استكان آب بپزد. مرغ نبايستي له شود يا از هم رود بلكه بايد آنرا كمي خام برداريد چون در آخر با مواد ديگر هم بايد چند دقيقه بپزد تا مزه خورش را به خود بگيرد.

20 دقيقه مانده به پايان پخت، مرغ را به گردو اضافه كنيد نمك و شكر را هم اضافه كنيد. تنظيم ميزان رب انار و شكر بايد به گونه اي باشد كه مزه ترش و شيرين دهد در اصطلاح «مي خوش‌» باشد. قبل از خاموش كردن اجاق حتماً مزه كنيد و مزه ترش و شيرين را تنظيم كنيد. هنر ساخت فسنجان در تنظيم همين مزه است! با پلو سفيد ميل كنيد نوش جان!!


سميه مظفري



www.google.com

+ نوشته شده در  شنبه یکم آبان 1389ساعت 22:21  توسط آیدا مهرپرور  | 

مواد لازم:

  • گندم پوست كنده 1.5 پيمانه
  • انواع حبوبات غير از لپه 1 پيمانه
  • قلم گاو 1 تكه
  • پياز 2 عدد متوسط
  • روغن 3 قاشق غذاخوري
  • زردچوبه 2 قاشق چايخوري
  • آرد 2 قاشق غذاخوري

طرز تهيه:

گندم را شسته و در قابلمه با 2 ليوان آب روي حرارت بگذاريد. مراقب باشيد كه آب داخل قابلمه نجوشد. ملاحظه مي كنيد كه حباب و كف سفيد رنگي سطح آب را مي پوشاند. قبل از جوشيدن زير گاز را خاموش كنيد، روي درب دمي گذاشته و با همان گاز خاموش 5 الي 6 ساعت بماند. مي توانيد از شب تا صبح روي بخاري با شعله كم بگذاريد. مي بينيد حجم گندم زياد مي شود و تا سطح آب بالا مي آيد.

در قابلمه ديگري پياز داغ كنيد. زردچوبه را اضافه كنيد و تفت دهيد. قلم گاو و حبوبات را همراه آب (ميزان آب قدري باشد كه روي قلم را بپوشاند.) بگذاريد بپزد تا حبوبات كاملاً نرم شود. 

بعد از پخته شدن حبوبات، قلم را از قابلمه خارج كنيد، گندم را به آن اضافه كنيد و بگذاريد آش غليظ شود. يك ربع قبل از پايان پخت، آرد را در كمي آب سرد حل كنيد و در قابلمه بريزيد.

اين آش بسيار لذيذ و مقوي است و پخت اين آش در خانواده هاي ايراني در هنگام دندان در آوردن كودكانشان، مرسوم است.


آش دندونی

سميه مظفري



www.google.com

+ نوشته شده در  شنبه یکم آبان 1389ساعت 22:19  توسط آیدا مهرپرور  | 

مواد لازم:

كلم برگ سفيد 200 گرم

هويج 100 گرم

كالباس 100 گرم

ذرت 50 گرم

شويد 50 گرم

لوبيا چيتي 50 گرم

سيب زميني آب پز 2 عدد متوسط

تخم مرغ آب پز شده 1 عدد

نمك، سس مايونز، آبليمو به مقدار لازم

 

:طرز تهيه:

لوبيا را خيس كنيد بعد از چند ساعت، بپزيد. كلم را با دستگاه خورد كن كاملاً خرد كنيد . كالباس، سيب زميني و تخم مرغ را نگيني كنيد. هويج را رنده كنيد. تمام اين مواد را به همراه شويد خرد شده و ذرت روي هم بريزيد. مايع سس شامل سس، نمك، فلفل و آبليمو را خوب هم زنيد و روي مواد بريزيد كاملاً مخلوط كنيد تا سفيدي سس مشهود باشد. يك پرتقال را پرپر كنيد و سالاد را با آن تزيين كنيد. اين سالاد خوشمزه را مي توانيد براي زيبايي سفره .مجلس خود يا جشن تولد يا مهماني عصرانه و يا به تنهايي براي وعده شام نوش جان كنيد.


کلم قرمز

سميه مظفري



www.google.com

+ نوشته شده در  شنبه یکم آبان 1389ساعت 22:18  توسط آیدا مهرپرور  | 

مواد لازم:

  • بادمجان 1 كيلوگرم
  • سير 100 گرم
  • پياز 100 گرم
  • فلفل سبز شيرين 100 گرم
  • ساقه كرفس 100 گرم
  • گل كلم 100 گرم
  • كلم 100 گرم
  • سبزي معطر شامل جعفري، نعنا، گشنيز از هر كدام 5 قاشق غذاخوري
  • شبيد چند شاخه
  • ادويه ترشي 1 قاشق غذاخوري (كه از عطاري ها به صورت آماده مي توانيد تهيه كنيد.)
  • نمك 1 قاشق غذاخوري
  • زردچوبه 2 قاشق مرباخوري
  • سركه انگور به ميزان لازم

طرز تهيه:

بادمجان را به دو روش با پوست و بدون پوست مي توانيد تهيه كنيد.

در قابلمه اي آب را به نقطه جوش برسانيد. كمي زردچوبه اضافه كنيد. بادمجان ها را به صورت درسته در آب جوش بيندازيد. چند جوش كه زد داخل سبد ريخته و آبكش كنيد. در فضاي باز پارچه اي تميز پهن كنيد بادمجان هايي كه آبكش شده اند را روي پارچه پهن كنيد و پارچه ديگري روي بادمجان ها انداخته و روي پارچه فوقاني جسم سنگيني مثل تخته سنگ بزرگ يا ظرف پهن سنگين قرار دهيد و بگذاريد يك شب تا صبح به همين حالت باقي بماند. صبح جسم سنگين و پارچه فوقاني را برداشته و به مدت نيم ساعت در فضاي باز هوا دهيد.

بادمجان هايي كه به روش بالا تهيه كرديد به صورت نگين نگين يا حلقه اي برش دهيد. سركه را در قابلمه اي ريخته و بادمجان ها داخل سركه قرار دهيد تا چند جوش بزند. بعد از چند جوش شعله را خاموش كنيد تا سرد شود.

فلفل سبز شيرين، ساقه كرفس، گل كلم و كلم را پوست و ريز كنيد و بگذاريد در فضاي آزاد هوا بخورد. در آخر سير و پياز را پوست و ريز كنيد و كمتر در معرض هوا قرار دهيد چون ميكروب جمع مي كنند.

اكنون موقع چيدن ترشي در ظرف مورد نظر است. ظرفي كه انتخاب مي كنيد بايستي ظرف شيشه اي با درب دار محكمي باشد. همين طور ظرف كاملاً تميز و خشك باشد چون هر گونه رطوبتي باعث خرابي ترشي و عمر كوتاه آن خواهد شد.

تمام مواد بالا كه پوست و خرد شده است به «غير از بادمجان» با هم مخلوط كنيد.

سبزيجات را هم با همديگر مخلوط كنيد.

سركه انگور را جوشانده و بگذاريد سرد شود.

در موقع چيدن در ظرف شيشه اي ابتدا يك رديف بادمجان ريخته سپس يك لايه از مخلوط بالا بعد كمي نمك بعد ادويه ترشي و در نهايت مخلوط سبزيجات. اين ترتيب چيدن را تا بالاي ظرف ادامه دهيد. سركه سرد شده را روي مواد ريخته تا ظرف كاملاً پر شود. درب شيشه را بسته و 2 روز ديگر درب آنرا باز كنيد و سركه را مزه كنيد اگر ميزان نمك و سركه آن كم شده بود مجدداً تا بالاي ظرف سركه و نمك اضافه كنيد.

اين ترشي خوشمزه را مي توانيد يك هفته تا 10 روز ديگر مصرف كنيد هر چه بيشتر بماند خوش طعم تر مي شود البته بر طبق ذائقه افراد برخي ترشي تازه و برخي ترشي مانده را دوست دارند. اين ترشي را تا يك سال مي توانيد مصرف كنيد. ترشي بيشتر با غذاهاي خشك مثل برنج دم پخت، برنج مخلوط، ماكاراني، انواع كوكو، انواع كتلت مصرف مي شود.


سميه مظفري



www.google.com

+ نوشته شده در  شنبه یکم آبان 1389ساعت 22:15  توسط آیدا مهرپرور  | 

مواد لازم:

  • برنج ريزه 1 پيمانه
  • آب 11 پيمانه
  • گلاب 3 قاشق غذاخوري
  • شكر 2 استكان
  • خلال بادام به مقدار لازم
  • زعفران به ميزان لازم

طرز تهيه:

آب را بجوشانيد برنج را داخلش ريخته و بگذاريد با برنج يك جوش بزند. سپس شعله را كم كنيد اين مرحله زمانبر است هر چند دقيقه بايستي شله زرد را هم زنيد. صبر كنيد تا برنج كاملاً له شود و آب آن نيز غليظ شود. زعفران را در آب جوش ريخته و دم كنيد. در اين مرحله گلاب، زعفران و شكر را اضافه كنيد. همين طور خلال بادام را بريزيد.خلال بادام 2 تا 3 قاشق غذاخوري كافيست البته هر چه خلال بادام بيشتر باشد خوشمزه تر است. ميزان زعفران به قدري باشد كه رنگ زرد ملايم ايجاد شود. شله زرد را هم زنيد تا شكر حل شود و حالت ژله اي پيدا كند. در اين صورت غذا آماده است و مي توانيد زير شعله را خاموش كنيد.

شله زرد را در ظروف مورد نظر بريزيد وقتي كمي سرد شد و رويش بست با دارچين يا خلال و پودر پسته يا خلال بادام تزيين كنيد.


شله زرد به عنوان عصرانه يا ميان وعده مصرف مي شود. شله زرد بيشتر جنبه نذري دارد و بسياري از ايرانيان در ماه محرم شله زرد را پخته و در بين همسايگان و فاميل پخش مي كنند. و معتقدند «شله زرد را هم زنيد و نذر كنيد وقتي حاجت خود را گرفتيد شله زرد بپزيد يا در مواد لازم آن با پزنده شله زرد شريك شويد و در بين همسايگان پخش كنيد.»



www.google.com

+ نوشته شده در  شنبه یکم آبان 1389ساعت 22:13  توسط آیدا مهرپرور  | 

مواد لازم:

  • شكر 3 كيلو
  • نعناع 2 كيلو
  • سركه 0.5 تا 1 پيمانه
  • گلاب كمي

 طرز تهيه:

شكر را با آب به اندازه كافي مي جوشانيم و صاف مي كنيم. نعناع را پاك كرده و مي شوييم. نعناع را 3 تا 4 دسته مي كنيم و با نخ يا چوب مي بنديم. سپس داخل شكر آب ريخته آنقدر بجوشانيد تا به قوام آيد. سركه و گلاب را اضافه كرده بگذاريد كمي بجوشد. هر گاه با كفگير مايع را برداشته ريختيم مايع در لبه كفگير نيم دايره جمع شود و وسطش شكاف بخورد، سكنجبين آماده است.


 موارد مورد توجه:

  1. سكنجبين با دلمه بخصوص دلمه برگ انگور مصرف مي شود.
  2. در بعضي از نقاط كشور سكنجبين با كاهو تازه و معمولاً در فصل تابستان خورده مي شود.




www.google.com

+ نوشته شده در  شنبه یکم آبان 1389ساعت 22:12  توسط آیدا مهرپرور  | 

مواد لازم:

  • حلوه 2 قاشق غذاخوري
  • برنج 1 پيمانه
  • روغن 4 قاشق غذاخوري
  • زردچوبه 1 قاشق چايخوري
  • شكر به ميزان لازم

طرز تهيه:

حلوه را پاك كنيد و بشوييد. سپس چند ثانيه اي  در روغن سرتفت دهيد. زردچوبه را اضافه كنيد و مجددا تفت دهيد. حلوه نبايد بسوزد و سياه رنگ شود. برنج را به صورت خشك و نه خيس كرده اضافه كنيد. حتي مي توانيد از برنج نيم دانه هم استفاده كنيد. روي برنج آب بريزيد (ميزان آب به قدري باشد كه حداقل 2 بند انگشت روي برنج آب باشد.) آنقدر بجوشد تا آب روي برنج كاملاً تبخير شود. در آخر دمي درب قابلمه را گذاشته و اجازه دهيد 25 دقيقه با حرارت كم دم بكشد. در هنگام خوردن در سر سفره روي غذا شكر بريزيد و ميل كنيد.

اين غذا مقوي و نسبتاً چرب مي باشد و همين طور سريع آماده مي شود. حلوه شوله بيشتر براي زنان تازه زايمان كرده و يا براي تسكين دل درد هاي قاعدگي خانم ها پخت و مصرف مي شود.



www.google.com

+ نوشته شده در  شنبه یکم آبان 1389ساعت 22:9  توسط آیدا مهرپرور  | 

مواد لازم:

  • گوشت چرخي كم چربي 0.5 كيلو

  • پياز 1 عدد

  • برنج 1.5 ليوان

  • نخود 1 ليوان

  • لپه 1 استكان

  • سبزي خرد شده 0.5 كيلو

  • تخم مرغ 1 عدد

  • رب به ميزان لازم

  • كشمش به مقدار لازم

  • نمك و فلفل و ادويه به ميزان لازم

 

نكات كوفته:

_ بهتر است برنج نيم دانه معطر باشد. اگر برنج نيم دانه بود نياز به زدن آن در دستگاه 123 نيست. در غير اينصورت فقط به مدت 4 تا 5 ثانيه برنج و كمي از لپه خيس كرده را به دستگاه بزنيد طوريكه برنج مثل آرد نشود.

_ سبزي كوفته شامل ترخان، مرزه، تره، شبيد، ريحان و نعناست اگر ريحان نداشتيد مي توانيد از گشنيز و شبيد بيشتري استفاده كنيد.

_ نخود را از شب قبل خيس كنيد و به دستگاه بزنيد.

_ اگر گوشت از حد دستور بيشتر شود كوفته در هنگام پخت باز مي شود.

_ براي مواد وسط كوفته مي توانيد از پياز داغ و كشمش كمي تفت داده شده، آلبالو، مغز گردو، آلو استفاده كنيد.

_ رب را در هنگام كامل شدن پخت اضافه كنيد وگرنه مانع از پخته شدن كوفته مي شود.

 

طرز تهيه:

پياز را رنده كنيد. به همراه برنج، نخود، نمك، فلفل، ادويه، تخم مرغ و سبزي به گوشت اضافه كنيد و آنقدر ورز دهيد تا كاملاً به دست بچسبد. حال كمي كشمش اضافه كنيد.

آب، روغن، پياز داغ و لپه را به نقطه جوش برسانيد.

از مواد كوفته به اندازه يك نارنگي برداشته، گرد كنيد و وسط آن را گود كرده و از مواد وسط كوفته (كه در نكات بالا بيان شد) داخلش گذاشته و دوباره گرد كنيد. عمل گرد كردن را چند بار در دست انجام دهيد. كوفته ها را در آب و لپه و پياز داغ در حال جوش بيندازيد.

مقدار آب به ميزاني است كه كامل روي كوفته ها را بگيرد. و در هنگام پخت كامل بايستي 1/3 كوفته آب باقي مانده باشد.

وقتي كوفته ها مغز پخت شد. رب (مقدار رب بايد زياد باشد.) را در كمي روغن تفت دهيد و به آب كوفته اضافه كنيد.

اين كوفته بسيار لذيذ است و براي ايجاد تنوع در وعده نهار يا شام گزينه بسيار خوبي است. كوفته را مي توانيد با نان و سبزي همراه ماست يا زيتون ميل كنيد. نوش جان!




www.google.com

+ نوشته شده در  شنبه یکم آبان 1389ساعت 22:8  توسط آیدا مهرپرور  | 

مواد لازم:

  • گوشت 250 گرم
  • كرفس 300 گرم
  • سبزي نعناع و جعفري 150 تا 200 گرم
  • لوبيا قرمز 2 قاشق
  • پباز 1 عدد
  • رب 1 قاشق غذاخوري
  • آبغوره 0.5 استكان

 

طرز تهيه خورش كرفس:

پياز را نگيني كرده و تفت دهيد. گوشت را همراه پياز تفت دهيد و سپس كرفس را اضافه كنيد و به تفت دادن ادامه دهيد. لوبيا قرمز را بريزيد و با چند ليوان آب بگذاريد تا گوشت و لوبيا نيم پز شود. در اين مرحله رب و سبزي تفت داده شده را اضافه كنيد. منتظر شويد تا خورشت جا بيفتد در آخر پخت آبغوره را اضافه كنيد تا چند جوش بزند.

اين خورشت سبز و قرمز زيبا و خوشمزه را مي توانيد با برنج سفيد ميل كنيد.  نوش جان!

بسياري از خانواده هاي سنتي يا با پخت اين خورشت آشنا نيستند و يا خيلي كم مي پزند در صورتي كه مي توان با پخت اين خورشت تنوعي به خورشت هاي مصرفي خانواده داد و همينطور از خاصيت بالا و مزه خوب آن استفاده كرد. كرفس را مي شود از اين طريق در سبد خوراكي جاي داد. اگر تاكنون اين خورشت را امتحان نكرديد پيشنهاد مي كنم حتماً آن را بپزيد و امتحان كنيد.





+ نوشته شده در  شنبه یکم آبان 1389ساعت 22:7  توسط آیدا مهرپرور  | 

مواد لازم:

  • مرغ 1/4 عدد
  • لپه 3/4 پيمانه
  • پياز بزرگ 1 عدد
  • سير 4 حبه
  • گردو آسياب كرده 0.5 پيمانه
  • سبزي 1 تا 1.5 پيمانه
  • آب نارنج 1 پيمانه
  • رب 1 قاشق غذاخوري
  • نمك و فلفل به ميزان دلخواه

 

طرز تهيه:

پياز را نگيني كرده و تفت دهيد. مرغ و لپه را افزوده و كمي تفت دهيد. سير رنده شده را اضافه كرده و تفت دهيد. سبزي (شامل تره، گشنيز، جعفري، شنبليله مي باشد كه مقدار گشنيز آن بيشتر است.) را خرد كنيد و همراه گردو آسياب شده، رب، نمك و فلفل به قابلمه افزوده و بعد از چند لحظه تفت دادن آب بريزيد تا به جوش آيد. سپس شعله را كم كنيد تا خورشت پخته و جا بيفتد در آخر پخت آب نارنج را اضافه كنيد و بعد از چند جوش شعله را خاموش كنيد. در اين مرحله خورشت آماده است.

اگر آب نارنج در دسترس نداشتيد مي توانيد از 1 پيمانه آبغوره استفاده كنيد.



اين خورشت از خوراكي هاي لذيذ شمال كشورمان است



www.google.com

+ نوشته شده در  شنبه یکم آبان 1389ساعت 22:5  توسط آیدا مهرپرور  | 

واد لازم:

·         شاتوت 1 كيلوگرم

·         آب 1 ليوان

·         شكر 2 ليوان

شربت شاتوت به همراه آب سرد، نوشيدني خنك و بسيار دلچسب در روزهاي گرم تابستان است. حتي توصيه مي شود به جاي نوشيدني هاي بازار كه مواد نگهدارنده دارند و در دراز مدت به بدن انسان آسيب مي رسانند، از شربت هاي سالم خانگي مانند شربت شاتوت كه در اين جا دستور تهيه آن آورده شده است، استفاده كنيد.

طرز تهيه:

آب و شكر را مخلوط كرده روي حرارت بگذاريد تا چند جوش بزند.

شاتوت را در كيسه توري قرار دهيد و اين كيسه را در آب شكر بگذاريد. هر چند دقيقه با كفگير چوبي روي كيسه بزنيد تا شيره شاتوت خارج شود.

هر چند دقيقه شربت را با قاشق برداشته و از ارتفاع به داخل قابلمه شربت سرازير كنيد تا غلظت آن را ببينيد. شربت نه خيلي سفت و نه خيلي شل باشد. وقتي شربت غليظ شد و تا حد ممكن عصاره شاتوت وارد شربت شد، كيسه محتوي شاتوت را خارج كنيد. اين تفاله شاتوت را دور نريزيد بلكه مي توانيد با بستني ميل كنيد و حتي شاتوت خالي و يا به جاي قند با چايي نيز خورده مي شود.

بعد از اينكه شربت سرد شد آن را در شيشه هاي تميز و خشك بريزيد و در يخچال نگهداري كنيد.





www.google.com

+ نوشته شده در  شنبه یکم آبان 1389ساعت 22:2  توسط آیدا مهرپرور  | 

مواد لازم:

·         نخود 1/2 استكان

·         ماش 1/2 استكان

·         عدس 1 استكان

·         پياز 3 عدد

·         گوشت چرخي 250 گرم

·         اسفناج 0.5 كيلوگرم

·         خمير نانوايي 3 عدد

·         شير 1 استكان

·         آرد به ميزان لازم

·         روغن به ميزان لازم

·         نمك، زردچوبه، فلفل و ادويه به مقدار لازم

·         پودر قند به ميزان لازم براي تزيين

 

طرز تهيه:

حبوبات را جدا بجوشانيد. پيازها را تفت دهيد تا كاملا طلايي شود به آن گوشت چرخي را اضافه كنيد و مجددا تفت دهيد. نمك، ادويه، زردچوبه و فلفل را اضافه كرده و هم زنيد. كمي آب ريخته درب ماهي تابه را ببنديد تا گوشت بپزد.

اسفناج را پاك كنيد، بشوييد و در قابلمه اي با نصف استكان آب بگذاريد تا بجوشد و آب آن تبخير شود.

حبوبات، پياز داغ و گوشت و اسفناج را چرخ كنيد و كنار بگذاريد.

3 زواله خمير معمولي از نانوايي تهيه كنيد و به آن يك استكان شير اضافه كنيد. ذره ذره آرد به آن بيفزاييد و ورز دهيد اين كار را ادامه دهيد تا خمير به دست نچسبد. به اندازه يك پرتقال از خمير كنده و آن را بين دو دست به زواله دايره اي شكل درآوريد. تمام خمير را به همين روش گرد گرد كنيد.

يكي از گلوله هاي خمير را برداريد با وردنه صاف كنيد رويش را كمي روغن مايع بريزيد و با دست در تمام سطح باز شده خمير پخش كنيد. كاردي برداشته و برش هاي دراز دراز به عرض 2 سانتي متر بدهيد. هر يك از برش ها را برداريد و مثل حلزون، گرد بپيچيد تا گلوله پيچي اندازه يك نارنگي كوچك شود. سعي كنيد تمام گلوله هاي حلزون پيچ يك اندازه شوند. اين كار را براي تمام برش هاي دراز انجام دهيد تا اين زواله دايره اي شكل (اندازه پرتقال كه پهن و برش داده شد) تبديل به گلوله هاي كوچك حلزون شكل شود. همين كار را براي بقيه زواله هاي آماده كرده در بالا انجام دهيد.

حال شما تعداد زيادي خمير كوچك كه به شكل حلزون پيچيده شده، داريد.

يكي از خميرهاي آماده شده را برداريد با وردنه صاف كنيد، از مواد گوشتي بالا به اندازه يك قاشق درون خمير گذاشته و دو لبه دايره خمير را روي هم منطبق كنيد تا يك نيم دايره شكم دار شود لبه هاي نيم دايره را به شكل پيچ دار قطابي بپيچيد تا در هنگام سرخ كردن باز نشود. اگر پيچيدن قطاب برايتان مشكل است مي توانيد وسيله مخصوص پيچيدن قطاب را از بازار تهيه كنيد و توسط اين وسيله بپيچيد.

حال قطاب هاي آماده را در روغن سرخ كنيد سعي كنيد ظرف گودي براي اين كار انتخاب كنيد تا دو طرف قطاب همزمان سرخ شود. قطاب هاي سرخ شده را در ظرف مورد نظر بچينيد و قبل از اينكه سرد شود رويش پودر قند براي تزيين و مزه بهتر بريزيد.

قطاب ميان وعده بسيار خوشمزه اي است و حتي به عنوان عصرانه در مهماني هم مي شود استفاده كرد. اين خوراك مقوي و سالم كه در منزل تهيه شده و از سالم بودن تمام مواد غذايي آن مطمئن هستيد مي تواند چاشت خوبي براي مدرسه بچه ها باشد.



قطاب هم به شكل گرم و هم به شكل سرد خورده مي شود.


 

www.google.com

+ نوشته شده در  شنبه یکم آبان 1389ساعت 22:0  توسط آیدا مهرپرور  | 

فلافل از غذاهای لذیذ مناطق جنوبی کشور است که طرفداران زیادی در ایران و خارج از کشور دارد. بیشتر به صورت ساندویچ استفاده می شود. و یک میان وعده خوب و مقوی برای بچه هاست

مواد لازم:

  • نخود 1 پیمانه
  • باقلا زرد 1 پیمانه
  • سیر خرد شده 2 حبه
  • پیاز 1عدد
  • تخم مرغ 1عدد
  • تخم گشنیز آسیاب شده 1 قاشق مرباخوری
  • زیره 1 قاشق مرباخوری
  • آبلیمو1 قاشق مرباخوری
  • آرد 3 قاشق
  • فلفل قرمز و نمک 1 قاشق مرباخوری
  • ادویه به میزان لازم

طرز تهیه:

نخود و باقلا را از شب قبل خیس کنید. در چرخ گوشت یا در دستگاه خردکن، 1 تا 3 بار چرخ کنید تا کاملاً له شود. سیر، پیاز، تخم گشنیز،  آبلیمو را ریخته و دستگاه را روشن کنید.تخم مرغ را اضافه کرده و مخلوط کنید. آرد، زیره، فلفل قرمز، نمک و ادویه را اضافه کرده و کاملا در دستگاه له می کنیم تا خمیرسفتی حاصل شود.

روغن را داغ کنید. فلافل را با قالب مخصوصش که شبیه قاشق گرد است برداشته و در روغن داغ  فراوان با حرارت کم سرخ کنید تا مغز پخت شود.

-فلافل با سس مخصوص تاتار مصرف می شود.

- فلافل بیشتر به صورت ساندویچ مصرف می شود که برای هر نان ساندویچی معمولی 3 عدد فلافل، گوجه فرنگی و خیارشور نیاز است.

- سعی کنید پوست نخود را بگیرید.

- اگر فلافل زرد بود نشاندهنده این است که از نخود یا باقلا زرد استفاده شده است ولی معمولا از هر دو استفاده می شود. در ضمن این نکته را بدانید که خاصیت باقلای سبز بیشتر از باقلای زرد است.

- در هنگام سرخ شدن حرارت کم باشد تا مغزپخت شود.




+ نوشته شده در  شنبه یکم آبان 1389ساعت 21:56  توسط آیدا مهرپرور  | 

 

آن چیست که در هر شکل، رنگ و اندازه ای می تواند از بروز چاقی، بیماری های قلبی و سرطان جلوگیری نماید؟ پاسخ این پرسش یک قرص رژیمی عجیب و غریب نیست1-  می توان گفت که تقریبا در حدود یک سوم مردم دنیا از بیماری چاقی رنج می برند2-  مردم اکثراً به خوردن غذاهای با چربی بالا از خود تمایل زیادی نشان می دهند3-  سدیم در نمک و بسیاری از مواد غذایی دیگر یافت می شود4- سبزی هایی با رنگ سبز پر رنگ و نارنجی از بروز سرطان حنجره و ریه جلوگیری میکنند.


فواید سبزی


ساده است؛ پاسخ آن چیزی نیست جز "سبزیجات"! این درحالی است که نیمی از افراد جهان هیچ گونه سبزی، جز سیب زمینی، لوبیا و سالاد مصرف نمی کنند. در این قسمت دلایلی را دال بر استفاده مکرر و دائمی از سبزیجات برایتان ذکر می کنیم. سبزیجات از کالری پایینی برخوردار هستند . به منظور کاهش وزن، فرد باید از غذاهایی با کالری پایین استفاده کرده و تحرک خود را نیز افزایش دهد. استفاده از سبزیجات در غذاهای اصلی و میان وعده ها از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. چربی سبزیجات بسیار پایین بوده و همچنین فاقد کلسترول می باشند. رژیم غذایی چرب، ریسک ابتلا به بیماری های قلبی و انواع خاصی از سرطان ها را افزایش می دهد. از سوی دیگر چربی هایی که باعث ایجاد ناراحتی قلبی می شوند در سبزیجات در پایین ترین حد خود قرار دارند. بسیاری از خوراک های حیوانی مقادیر زیادی کلسترول در خود جای می دهند. مصرف اینگونه غذاها، کلسترول موجود در خون را افزایش داده و موجب بالا رفتن خطر ابتلای بیماری های قلبی نیز می شوند. از آنجاییکه سبزیجات فاقد کلسترول می باشند می توانند از بروز این بیماری کشنده در افراد جلوگیری کنند.سبزیجات دارای میزان پایینی سدیم هستند . سدیم بیش از حد، باعث بروز فشار خون بالا در برخی افراد می شود. سبزیجات تازه، حاوی مقدار کمی سدیم هستند. به طور کلی سبزیهای یخی نسبت به انواع تازه خود، حاوی مقدار بیشتری سدیم هستند. این رقم در سبزیجات کنسرو شده به بالاترین میزان خود می رسد. برای یافتن خوراک هایی با سدیم پایین به برچسب اینگونه غذاها توجه کنید تا نمونه هایی با سدیم پایین را انتخاب کنید. سبزیجات سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی می باشند . اینگونه سبزی ها دارای بتا- کاروتن می باشند. این ماده رنگدانه ای است که در بدن به ویتامین A تبدیل می شود. غذاهایی که حاوی این ماده هستند به راحتی می توانند از بدن در مقابل سرطان ها محافظت کنند. مواردی از قبیل: هویج، کدوی مسمی، اسفناج، کلم بروکلی، سیب زمینی شیرین و کلم پیچ به وفور حاوی این ماده می باشند. C نیز هستند و می توانند از بروز سرطان حنجره و معده نیز جلوگیری کنند. سبزیجاتی که شامل ویتامین C هستند عبارتند از: فلفل، کلم، بروکلی، جوانه بروکسل، و گوجه فرنگی. . آهن در خونسازی و تامین انرژی بدن نقش مهمی را ایفا می کند. استفاده ناکافی از آهن در رژیم غذایی روزمره باعث بروز آنمی ( کم خونیمی شود. آهن در اسفناج، لوبیا، لوبیا قرمز، لوبیای چشم بلبلی، چغندر و انواع سیب زمینی ها یافت می شود. . کلسیم برای استحکام استخوان و دندان ضروری است و از بروز پوکی استخوان نیز جلوگیری می کند. سبزیهای هم خانواده کلم و خردل از ارزش های سلامتی بالایی برخوردار می باشند : کلم، گل کلم، بروکلی، جوانه بروکسل، کلم پیچ و خردل می شوند. به این دلیل نام سبزیجات چلیپایی بر روی آنها گذاشته شده است که شکل ظاهری گل آنها همانند چلیپا است. این سبزی ها خطر سرطان روده، معده، و ریه را تا حد بسیار زیادی کاهش می دهند. سبزیجات دارای مواد فیبردار هستند . پیروی از رژیم غذایی که حاوی مقدار زیادی مواد فیبردار باشد، ریسک ابتلا به سرطان روده را تا حد بسیاز زیادی کاهش می دهد. تمام سبزیجات منبع مناسبی از فیبر هستند. بهترین راه مصرف فیبر از طریق غذاهایی طبیعی است؛ باید توجه داشته باشید که قرص ها و مکمل هایی که وجود دارند هیچ گاه نمی توانند جای مواد طبیعی را بگیرند. البته ناگفته نماند که فیبر بیش از اندازه نیز موجوب عدم جذب برخی موارد معدنی نظیر آهن می شود. انواع و اقسام مختلفی از سبزیجات وجود دارد. برای ایجاد تنوع از رنگ ها،· طعم ها و اشکال مختلف آن استفاده کنید. در میان وعده های خود می توانید از سبزیهایی استفاده کنید که می توان از آنها به صورت خام نیز سرو کرد. هویج،· گل کلم،· و بروکلی از این دست سبزی ها می باشند. به غذاهای همیشگی و روزمره خود سبزی اضافه کنید. با تن ماهی،· بروکلی سرو کنید و اگر کباب میل می کنید کنار آن کمی اسفناج نیز مصرف کنید. اگر کودکان در تهیه غذاهای همراه با سبزی به شما کمک کنند،· آنوقت تمایل بیشتری نسبت به میل آنها  از خود نشان می دهند. سبزی را تنها برای افرادی بپزید که دارای مشکل هاضمه هستند. بیشتر سعی کنید آنها را به صورت خام و یا نیم پز استفاده کنید. سبزی ها را با آب کم بپزید تا ویتامین آنها خارج نشود. مایکرو فر و بخارپز کردن بهترین نوع طبخ سبزی می باشد. آنها را برای مدت زمان کمی بپزید و اگر می توانید بهتر است که آنها را خام مصرف کنید. گرمای بیش از حد می تواند بسیاری از ویتامین ها را از بین ببرد. در حین طبخ سبزیجات،· حتما درب ظرف را ببندید. از سرخ کردن سبزیحات در کره و یا روغن به شدت پرهیز کنید. زمان مصرف نیز سعی کنید تا جایی که می توانید میزان کمی از چاشنی های با چربی بالا،· نظیر: سس قرمز،· مایونز،· کره و مارگارین را با آنهااستفاده کنید. سس سویا و سس های کم چرب گوجه فرنگی جایگزین مناسبی برای سس های پر چرب هستند. . . در هر یک از میوه های و سبزی ها با رنگ ها مختلف خواص و مزایای متفاوتی نهفته است، در این مقاله قصد داریم تا چیزهای بیشتری در این مورد یاد بگیریم. باید بدانید که لازم است بطور روزانه حداقل 5 وعده میوه و سبزی استفاده کنید. این روزها به ویژه برای جلوگیری از سرطان پیشنهاد می شود که 8 تا 13 وعده میوه و سبزی استفاده شود. منظور از هر وعده عبارت است از یک فنجان میوه و سبزی خام یا 2/1 فنجان میوه و یا سبزی طبخ شده. در کنفرانسی که به تازگی برگزار شده بود من از حضار درخواست کردم که هر کسی که تا به آن موقع تنها در رژیم غذایی روزانه خود از یک وعده میوه یا سبزی استفاده کرده، دست خود را بلند کند. نتیجه حیرت آور بود؛ هیچ کس دست خود را بلند نکرد! شاید خیلی غیر معمول نباشد. شیوه مدرن زندگی، ما را به مصرف غذاهای صنعتی سوق می دهد. برای جلوگیری از بیماری های مزمن، مصرف میوه و بالاخص سبزی از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. سبزی ها حاوی مواد ضد اکسنده، مواد معدنی، و فیتو کمیکال ها می باشند که میزان آنها نیز تثبیت شده است و برای بدن مفید می باشند و شکر موجود در آنها نیز متعادل بوده و انرژی بیشتری را برای بدن فراهم می آورند و بجز همه این موارد، سیستم ایمنی بدن را نیز ارتقا می بخشند. رنگ هایی که در سبزیجات و میوه های مختلف به کار می رود، دارای خواص منحصر بفرد خود هستند که به طریقی خاص به سیستم ایمنی بدن سود می رسانند. باید از رنگ های مختلف استفاده کنید تا بتوانید بالاترین نتیجه را بدست آورید. تحقیقات اخیر دانشمندان حاکی از این امر هستند که مصرف میوه ها و سبزیجات با رنگ های مختلف این امکان را برای افراد فراهم می آورند تا بتوانند تمام مواد مورد نیاز بدن را بدست آورند، امری که با وجود هیچ مکمل و یا ویتامین های ساختگی میسر نخواهد بود.در حدود 12000 نوع فیتو کمیکال مختلف توسط داشنمدان کشف شده است اما تا کنون هیچ مکملی ساخته نشده که همه آنها را دارا باشد.لازم به ذکر است که در میوه ها و سبزی های تازه 180 نوع ویتامین و ماده معدنی مختلف نیز یافت می شود و بدن ما نیز برای عملکرد مناسب نیازمند آنها می باشد. رنگ های متفاوت در میوه ها و سبزی ها سبب می شوند که بدن را در برابر محرک های خارجی ایمن تر گردانده و به رفع استرس های مختلف کمک می کنند. خوب بد نیست نگاهی به رنگ های مختلفی که در رژیم غذایی خود استفاده میکنید بیندازید و ببینید آیا از همه رنگ ها استفاده می کنید یا خیر.


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  جمعه سی ام مهر 1389ساعت 17:43  توسط آیدا مهرپرور  |